Warning: Attempt to read property "queries" on null in /data/web/virtuals/91717/virtual/www/domains/susostrava.eu/wp-content/themes/sus/functions.php on line 166

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/91717/virtual/www/domains/susostrava.eu/wp-content/themes/sus/functions.php on line 166

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/91717/virtual/www/domains/susostrava.eu/wp-content/themes/sus/functions.php on line 166
 Pro SUS až z Finska - SUS Ostrava
Život se dá zažít, prožít, nebo SUS
Dotváříme studentský život
Nadšení hýbe světem
Facebook Instagram Twitter YouTube

Pro SUS až z Finska

26.4.2016

Warning: Undefined variable $aktuality in /data/web/virtuals/91717/virtual/www/domains/susostrava.eu/wp-content/themes/sus/single-blog.php on line 35

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /data/web/virtuals/91717/virtual/www/domains/susostrava.eu/wp-content/themes/sus/single-blog.php on line 35
Že se práce pro studentskou unii nedá sloučit s Erasmem? Blbost.

Hodně z vás, studentů, si stěžuje, že vám škola nic nedává. To čekáte, že pro to nice nemusíte dělat a vše vám spadne z nebe? Jak na VŠB, tak na OU, působí plno studentských organizací, sportovních i kulturních klubů a mnoho dalšího. Stačí se připojit! Kromě kontaktů a nových přátelství získáte mnohdy nezapomenutelné zážitky, ale hlavně zkušenosti.

Když už mluvíme o zkušenostech, další pořádnou dávku vám rozhodně přinese Erasmus. Do ciziny studovat se dá vyjet snad z každé vysoké školy. A navíc, kdo vám dovolí vycestovat do zahraničí, studovat v cizím jazyce a ještě vám za to zaplatí?

Na rok do Finska, to je konec se SUS?

Já vycestovat rozhodně chtěl, a podařilo se. Od srpna 2015 jsem na 10 měsíců ve finském městě Jyväskylä. To ale znamená konec práce pro SUS, minimálně na rok? Ani náhodou, SUSka vás nenechá spát ani 1 500 km daleko.

Je asi jasné, že nebudu moct pomáhat s chystáním výzdoby, čepováním piva, focením akcí a úklidem. Ale na druhou stranu, moje pozice je převážně v PR pod Kubou Kotzotem, a hodně věcí se dá dělat i na dálku. Své by o tom mohla říct i Barča Žembová, se kterou jsme se zde náhodou potkali ve stejný čas. Byla zde sice „jen“ 3 měsíce, přesto dramaturgii Kolejálesu zorganizovala z Finska.

Jako další příklad můžu uvést kamaráda Lukáše, který je členem ESN. Při naší cestě z Laponska byl v autobusu na Skype, protože zrovna měli důležitou schůzi. Jeho hlas byl důležitý, nehledě na to kde byl. Ani jemu studentská organizace nedala spát přes půl kontinentu.

Mou hlavní náplní v SUS jsou převážně technické a IT záležitosti. V průběhu září jsem pro SUS publikoval svou první Androidí aplikaci, konkrétně přehrávač pro Rádio Kolej. Hned poté jsme se spolužákem Lukášem (ano, oba kamarádi se jmenují Lukáš) začali pracovat na další aplikaci pro Android. Tentokrát pro náš nejlepší festival Majáles Ostrava. Aplikace již je hotová a můžete ji stáhnout na Google Play, Majáles se blíží!

Když už nás ta aplikace vytáčela, šli jsme na svah Nebo na brusle...

Když už fakt nemůžeš

Protože jsem věděl, že v krizový čas, před Majálesem, se nebudu moct věnovat SUS tak, jak by bylo potřeba, musel jsem zaškolit ostatní. Druhý semestr ve Finsku jsem na pracovní stáži, a mě bylo jasné, že čas na úpravu webů už nebude. Proto o mé vánoční dovolené v ČR jsem žádnou dovolenou neměl, a jel zaškolit Pavla a Martina, aby se o weby mohl starat někdo další.

Čím více se můj čas ve Finsku krátí, tím více se opět blíží probdělé noci nad SUS. Protože jinak by ten život byl nuda. Majáles se blíží a já věřím, že si ho užijete i za mě!

P.S. Zajímá-li vás technický pohled na Majálesovou aplikaci, můžete si o tom přečíst na mém blogu.


Sdílejte také na     Facebook

Nejbližší akce

Nejsou naplánované žádné akce.
Zobrazit kalendář

SUS bloguje

Další články